Mayonnaise

I min barndom var mayonnaise noget, mor rørte til helt specielle frokoster, f.eks. som tilbehør til rejer til en påskefrokost. Det er mig derfor fortsat ubegribeligt, at noget så lækkert men usundt som mayonnaise forefindeet utal af varianter i supermarkederne - og private hjem! -  i helt enorme mængder. Specielt taget i betragtning at de fleste af  disse tubemayonnaiser faktisk mest smager surt.
Endnu mærkeligere er det, når man betænker hvor nemt, det er at lave en portion mayonnaise selv.


1 æggeblomme, 1 tsk salt, 1 tsk eddike, ca. 1½ . 2 dl tempereret olie.

Valg  af olie afhænger af, hvilke krydderier, man ønsker at komme i mayonnaisen. Jeg benytter oftest en koldpresser rapsolie. Dels fordi det er en af de sundeste typer madolie, fordi den giver en smuk, gul farve og endelig (og vel i virkeligheden vigtigst) fordi den er  ret neutral i smagen.


Æggeblommen røres sej med salt og eddike.
Olien tilsættes en dråbe ad gangen under konstant omrøring.

Eller i den dovne, idiotsikre udgave: Alt får en tur i blenderen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar