Æblefromage

Æblefromage - her med lidt flødeskum
Jeg blev inspireret af en portion af den meget gamle opskrift kaldet heksesne. Den smager dejligt; men man kan ikke gemme rester. Så da jeg faktisk havde en hel del tilovers, forsøgte jeg mig med at komme husblas i, og det blev overraskende godt. Nu har jeg så lige eksperimenteret lidt og er kommet frem til nedenstående for at lave en god æblefromage.
Resultatet er en dejlig frisk dessert med for dessserter beskedent kalorieindhold.


4 æbler, saft af ½ citron, ½ stang vanilje (eller vaniljeessens eller - sukker), ca. ½ dl sukker, 1 spsk rom, 1 stor kop vand, 2 bægre pasteuriserede æggehvider, 6 blade husblas.

Æblerne skrælles og befries for kærnehus og skæres i store tern. Kommes i en lille gryde med en kop vand, citronsaft, lidt sukker samt vaniljestang.

Bringes i kog og småsimrer til æblerne er helt møre.

Husblassen lægges i blød i koldt vand.

Når æblerne er helt møre tages vaniljestangen op (hvis der er anvendt vaniljestang), og massen blendes omhyggeligt med en stavblender. (Haves en stavblender ikke, passeres æblerne gennem en sigte).

Æblemosen smages til med sukker og evt. rom.
Er der ikke kogt en vaniljestang med, kommes essens eller vaniljesukker i.

Husblassen tages op af vandet og kommes direkte i den varme masse, så den smelter.

Æblemosen kommes i en (glas)skål til afkøling.

Æggehviderne piskes stive og vendes ad et par omgange forsigtigt i æblemosen, når den er kølet af men endnu ikke stivnet.

Fromagen kan pyntes med lidt flødeskum eller "knas", f.eks. letristede mandelsplitter eller sprøde småkager.

Bemærk, at sukkeret eller noget af det kan erstattes med Stevia sødetabletter.


Relaterede indlæg:


Husblas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar