![]() |
Pasta med kødsovs med grove grønsager |
300 g hakket oksekød, ca. 1/4 selleri, 1 stor persillerod, 1 porre, 3 store gulerødder, 3 fed hvidløg, 1 lille chili, 1 dåse hakkede, flåede tomater, 1 dåse koncentrret tomatpure, ca. 50 g røget spæk (eller salami), 1 stort løg, ½ l kødfond (evt. bare vand med bouillonterning), lidt olivenolie, salt, peber, oregano (evt. andre middelhavskrydderier)
Evt. reven ost og gremolata (revet citronskal blandet med hakket persille og evt. lidt hvidløg)
Desuden pasta, vand og salt.
Løget pilles og skæres i tern.
Hvidløg pilles, presses med den falde side af kniven, og snittes fint.
Porrer renses og snittes i tynde ringe.
Persillerod, gulerødder og selleri skrælles og rives på den grove side af råkostjernet.
Chilien snittes fint.
Røget spæk eller salami skæres i små tern.
Varm en tykbundet gryde op og kom lidt olivenolie i bunden.
Steg de små spækterninger sprøde i olien.
Tilsæt kødet lidt ad gangen, så det bliver godt brunet.
Tilsæt grønsagerne lidt ad gangen.
Tilsæt tomaterne.
Kom bouillon ved.
Kom krydderurter, salt og peber ved.
Dæmp for varmen og lad det småsnurre en times tid.
Fyld godt med vand i en gryde og tilsæt ca, 1 tsk salt per liter vand.
Bring det i kog.
Kom pastaen i og dæmp for varmen.
lad koge under låg ca. 17 minutter.
Hæld pastaen i et dørslag og kom i serveringsfad.
Husk undervejs at rive ost samt evt. at lave gremolata ved at rive skallen af en usprøjtet citron og blande det sammen med hakket persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar