![]() |
Dadel-orange dessert med valnødder - her serveret med en kraftig dadel-orange sovs. |
20 store dadler, 2 appelsiner, 2 bægre pasteuriserede æggeblommer, 6 spsk sukker, 50 g muscavadosukker eller mørk farin, 2½ dl piskefløde, ca, 2 dl vand, 6 blade husblas, korn af 1 stang vanilje eller tilsvarende mængde vaniljesukker eller essens, 1 knsp kardemomme, 1/4 tsk sød kanel, ca. 2 dl. vand.
Desuden 1 appelsin, en håndfuld groft knuste valnødder.
Dadlerne udstenes og lægges i blød i vandet mindst 4 timer.
Riv skallen af de 2 appelsiner og pres saften af dem. Der må gerne komme frugtkød med.
Tag dadlerne op af vandet; og læg husblassen i blød i udblødningsvandet.
Pisk æggeblommer og sukker til en skummende hvid æggesnaps.
Kom dadler, den revne appelsinskal, appelsinsaft, krydderier og muscavadosukker i en kasserolle.
Kog dadelblanding op, og blend det omhyggeligt med en stavblender.
Kom husblassen i dadelmosen.
Kom lidt af dadelmosen i æggesnapsen og rør rundt. Gentag dette.
Kom dadelmos/æggesnaps blandingen i kasserollen, og lad simre under omrøring, til æggene begynder at jævne lidt.
Smag til med sukker og krydderier.
Hæld blandingen i en form og stil til køling.
Pisk fløden, og vend den i, når blandingen er kølet lidt af men endnu ikke helt stivnet.
Stil til køling et par timer.
Lav fileter af appelsinen (ved først at skære skrællen af med en kniv, så der ikke er noget hvidt tilbage. Skær langs kanten af hinderne, så der kommer pæne små appelsinfileter.)
Løsn dadeldesserten forsigtigt med en spids kniv, og vend den ud på en tallerken.
Beklæd de groft hakkede valnødder på kanten, og læg appelsinfileterne ovenpå.
Kan f.eks. serveres med en dadel-orange sovs.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar