Så opskriften er åbenbart endnu ældre end jeg troede.
375 g sukker, 125 g smør (ikke smørbar type - så bliver de ikke sprøde), 250 g rent svinefedt, 625 g mel, 1 tsk hjortetaksalt, 1 stang vanilje, 1 æg, 2 spsk fløde
Kornene trilles eller skrabes ud af vaniljestangen og blandes godt med sukker.
Hjortetaksalt fordeles i melet.
Mel og sukker blandes på et rent bord, og fedtstofferne hakkes i med en kniv.
Lav et hul i midten af blandingen til ægget og fløden.
Ælt hurtigt det hele sammen til en jævn dej.
Dejen kan tildækkes og gemmes i køleskabet et par dage. Den tåler også nedfrysning.
Trilles til små kugler (på størrelse med valnødder), placeres på en smurt bageplade (eller bageplade med bagepapir) og trykkes let flade med den flade side af en finger.
Parat til at komme i ovnen. |
Samme plade efter bagning |
Og så skal der bare serveres. Bemærk krakeleringen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar