Om denne blog

BegyndelsenDenne blog blev startet fordi jeg ønskede at bevare min mors gamle opskrifter, da den arvede gamle kogebog var ved at falde helt fra hinanden og næsten ulæselig. Jeg besluttede så at bevare opskrifterne ved at lægge dem op på nettet og valgte blogspot.com som gratis medie til det.

Men naturligvis kunne andre også tænkes at have fornøjelse af disse gamle opskrifter, så jeg skrev nedenstående øverst og lod bloggen være tilgængelig for alle.

"Jeg har arvet min mors gamle kogebøger; men der er mange løse ark og sider, hvor blækket knapt kan læses mere. Derfor skriver jeg de opskrifter, jeg holder særligt af samt mine egne opskrifter her på nettet.

Det står enhver frit for at benytte opskrifterne; men de må kun viderepubliceres i form af et link til dette websted.

Da jeg nu er så godt igang, lægger jeg selvfølgelig også nogle af mine egne opskrifter her."

Aktuelt
Da hovedparten af maden her er baseret på lokale, sæsonaktuellle råvarer, er der for det meste også tale om relativt billige retter  og med omtanke for miljøet.

Jeg har lagt mærke til, at Google leverer en liste over anvendte søgeord.
Her kan jeg se, at der er en del, som søger efter grundlæggende ting som f.eks. mængde af en råvare per person, basis principper for tilberedning af forskelligt osv.

Jeg skal bestræbe mig på at kigge på denne oversigt lidt oftere og medtage emnet i et nyt indlæg her snarest muligt; men står du og har behov for et svar her og nu, skal du bare skrive spørgsmålet som kommentar i kontaktformularen.

Det bliver nemlig sendt til mig straks som e-mail, som jeg kan læse på min mobiltelefon.
Medtager du kontaktinformation, skal jeg nok svare hurtigere end ved at lave et nyt indlæg: Jeg afprøver nemlig de fleste opskrifter for lige at kontrollere dem før jeg lægger dem op på bloggen.

Bloggen er altså i konstant udvikling og ren beskæftigelsesterapi for mig selv. Men jeg håber, der er rigtig mange, som kan få glæde af den.


5 kommentarer:

  1. Hej Hanne ;-)
    Jeg kunne godt bruge noget om opvarmning af f.eks. hele stykker kød. Ved godt det aldrig helt bliver ligesom på dagen... men jeg har ofte en del i overskud, da vi kun er to. Det hele skal jo helst ikke ende i biksemad ;-)
    Venlig hilsen
    Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Kogt kød er nemt, hvis du har gemt lidt af suppen, for så kan hele kødstykker varmes op i det.
      En steg bliver derimod kedelig, hvis hele stykket varmes op, selvom det er mere skånsomt, hvis du f.eks. bruger en steamer eller microbølgeoven i en beholder med låg.
      Men det er bedst at skære det i tern eller skiver.
      Skiverne kan simpelthen steges let på begge sider på en pande. Det smager godt med en lidt sprød skorpe. Serveres med resterne fra den oprindelige middag, og her er det selvfølgelig en fordel, hvis der er sovs til overs. Ellers kan du lave en bearnaise til. (Fås som pulver, hviket godt kan bruges i en snæver vending; men jeg får en del forespørgsler om sovs, så jeg laver snart et indlæg om det, og så kommer den rigtige bearnaise selvfølgelig med. Det er faktisk ikke så vanskeligt; men unægteligt noget af en kaloriebombe)
      Du kan også lave en stuvning og komme den i tarteletter (ja, rigtig mormor-mad; men altså grundet en grundliggende holdning om ikke at smide mad ud) eller prøve min restetærte, som jeg selv er rigtig glad for. Man kan også marinere kødtern (hvis der f.eks. er en rest vin tilovers tilsættes den lidt hvidløg og andre urter/krydderier efter smag. Det er specielt godt med rester fra en god roast-beef) og anvende dem i en salat.
      Var det nok? Ellers spørg igen.


      Venlig hilsen

      Hanne

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet