Skaldyrsrand

En skaldyrsrand er altid en god start til en festmiddag. Jeg lavede et par af denne til min datters dåb for over 30 år siden. Jeg serverede den med godt brød samt sauce verte til. En indlysende fordel ved en forret som denne er, at hvis man selv laver maden, skal denne laves senest dagen i forvejen. Det gør det lidt nemmere på selve dagen.
Naturligvis kan man koge rejer, hummere og krabber selv; men der er næppe mange, som bemærker forskellen, så for en gangs skyld vil jeg sige: Hvorfor gøre det mere vanskeligt for sig selv end nødvendigt? Denne opskrift passer til en randform på 1 l.


170 g kogte jomfruhummerhaler, 1 dåse(220 g)  krabbekød, 80 g pillede rejer, 2 rødspættefileter, 1 dåse asparges, 1 bundt dild

Gele:
3 dl tør hvidvin, ca. 1 dl fiskesuppe, ca. 1 dl aspargesvand, 7 blade husblas

Optø rejer og hummerhaler, hvis der benyttes frosne.
Pil krabbekødet i mindre stykker og fjern evt. flipstivere.


Læg husblas i blød i koldt vand.


Del rødspættefileterne en gang på den lange led. Rul dem sammen og hold dem fast med en tandstikker el.lign.
Kog de små fiskeruller i så lidt, letsaltet vand, som muligt i 3-4 min. ved ganske svag temperatur. Vandet skal kun lige perle i kanten. (Eller damp dem let i en steamer) Tag rullerne op.

Hæld hvidvin, vædsken fra aspargeserne samt lage fra krabbekødet i en gryde sammen med vandet fra rødspætterne og giv det et opkog. Si vædsken gennem en meget fin sigte eller et klæde, der er vredet hårdt op i vand. Varm den klare vædske op nok engang. Knug husblassen fri for vand, og kom den i vædsken. Rør lidt rundt, til husblassen er helt opløst.

Fordel fyldet jævnt og omhyggeligt i en randform. Husk på, at randen skal vendes, så den skal være rigtig pæn i bunden, hvor de pæneste stykker derfor skal lægges. Skyllede dildkviste placeres imellem.

Umiddelbart før servering løsnes randen forsigtigt i kanten mad en spids kniv. Kniber det med at få randen ud, kan et klæde opvredet i varmt vand lægges ovenpå bunden et øjeblik.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar