Kartoffelmørdejen er et rigtig godt valg til middagstærter, da der er langt mere smag i end i en i almindelig tærtedej. Og så er den sundere, specielt hvis der anvendes halvt hvedemel og halvt grahamsmel, så der kommer ekstra fibre med.
250 g kolde, kogte kartofler, 250 g mel (gerne halvt hvedemel og halvt grahamsmel), 150 g smør, salt, evt. peber, madrester, evt. rasp, evt. reven ost.
Smør hakkes i melet, og det æltes sammen til en dej.
Kartoflerne moses og æltes med i.
Krydres med salt og evt. peber.
Rulles ud og fordeles i en passende form. Fyld efter behag kommes i.
Bages ca. 40 minutter ved 200 grader - afhængig af formens materiale og mængden af fyld.
Serveres f.eks, med en grøn salat og groft brød til.
Ååh! En herlig herlig blog! IND på min favoritliste - det kan ikke gå hurtigt nok!
SvarSletOg tusinde tak for støtten! Du har fået en ny læser.
KH
Selina
Hej Selina
SletTusinde tak for de pæne ord. Det varmer!
Venlig hilsen
Hanne