Restetærte

Kartoffelmørdejen er et rigtig godt valg til middagstærter, da der er langt mere smag i end i en i almindelig tærtedej. Og så er den sundere, specielt hvis der anvendes halvt hvedemel og halvt grahamsmel, så der kommer ekstra fibre med.



Restetærte med kartoffelmørdej: En rest skinke snittes i små tern og fordeles over tærtebunden. Lidt porre snittes fint og fordeles over. Herover lidt reven ost. Tilsidst er 5 æg pisket sammen med 1 kop mælk, 1 spsk majsstivelse, lidt salt og peber og fordelt over.

Restetærte med blandede rester. Rester af kød og grønsager er skåret lidt groft og fordelt over tærtebunden..
Et par æg er pisket sammen, krydret med muskat og hældt over til at binde fyldet lidt sammen. Tilsidst er lidt rasp med salt drysset over og et par klatter smør fordelt over. Kun lige til at give lidt knas.


250 g kolde, kogte kartofler, 250 g mel (gerne halvt hvedemel og halvt grahamsmel), 150 g smør, salt, evt. peber, madrester,  evt. rasp, evt. reven ost.

Smør hakkes i melet, og det æltes sammen til en dej.
Kartoflerne moses og æltes med i.
Krydres med salt og evt. peber.

Rulles ud og fordeles i en passende form. Fyld efter behag kommes i.

Bages ca. 40 minutter ved 200 grader - afhængig af formens materiale og mængden af fyld.
Serveres f.eks, med en grøn salat og groft brød til.

2 kommentarer:

  1. Ååh! En herlig herlig blog! IND på min favoritliste - det kan ikke gå hurtigt nok!

    Og tusinde tak for støtten! Du har fået en ny læser.

    KH
    Selina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Selina

      Tusinde tak for de pæne ord. Det varmer!

      Venlig hilsen

      Hanne

      Slet