Gulerodskage

Måske mere til Valentinsdag;
men sød er den ;)
Gulerodskage som cupcake
 - pyntet med edderkoppespind
Gulerodskage kan selvfølgelig også laves i mindre former. Her har Maja (3 år) hjulpet mormor med at bage gulerodskage i små former til fastelavn og selv pyntet dem fint.




5 æg, 2 dl sukker, 1 citron, 1 tsk kanel, 1 knsp stødte nelliker, 200 g gulerod, 75 g mandler, 1 dl rasp, 1 tsk bagepulver, 1 spsk majsstivelse, lidt flormelis.

Citronskal rives fint. Saftes presses ud.
Æg deles i æggeblommer og æggehvider.
Mandler skoldes og smuttes.
Bagepulver, krydderier, rasp og majsstivelse blandes.

Gulerødder rives fint. Mandler kværnes eller males fint. (Eller gulerødder og mandler blendes fint, hvis en tilpas god blender haves)
Æggeblommer og sukker røres sammen (til en skummende æggesnaps)
Æggehvider piskes stive.

Melblandingen og citronsaften røres i æggesnapsen.
Æggehviderne vendes forsigtigt i.

Bages i en smurt springform ved 175 grader i knapt en time.

Kagen tages ud af fromen mens den er varm og afkøles på en rist.
Flormelis sigtes over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar