Æbleskiver med gær

250 g mel, ½ tsk salt, 2 tsk sukker, 4 dl mælk, 4 æg, 25 g gær
Olie (Neutral - ikke olivenolie)  eller palmin til stegning

Mælken lunes, og gær, salt og sukker røres ud heri.
Æg tilsættes, og tilsidst røres melet i.
Dejen skal hvile mindst en  time, før den anvendes.

Æbleskivepanden varmes op, og lidt olie kommes i hvert hul.
Det er nemmest at fordele dejen i hullerne ved at komme den i en kande, så dejen kan hældes i hullerne.
Hvert hul i æbleskivepanden fyldes ca. trefjerdedele med dej.
Vendes med f.eks. en lille gaffel, tyndt træspid eller lignende, når æbleskiverne er ved at være brune på undersiden og hæver godt i kanten. Pas på at æbleskivepanden ikke bliver for varm: Så bliver æbleskiverne brankede på ydersiden uden at være gennembagte. Æbleskiverne drejes jævnlidt under bagningen.

Lægges på fedtsugende papir og drysses med flormelis ved anretningen.
Traditionelt tilbehør er forskellige slags syltetøj, æblemos, sukker.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar