Orangegele

Orangegele er ikke ofte brugt længere, men er rigtig lækkert tilbehør til andesteg.

Den kan med fordel laves dagen før.

4 blodappelsiner, 1,25 l rødvin, ca. ½ dl sukker, saft af 2 citroner, vaniljekorn af ½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker, 4 spsk vand og 7 blade husblas

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Skær et lillebitte låg af de vaskede appelsiner og udhul dem forsigtigt med en lille teske.
Pres frugtkødet gennem en sigte.
Bland appelsinsaft, citronsaft, sukker, vanilje og rødvin og smag det til.

Pres vandet af husblassen og smelt den i det vand, der hænger ved (Få sekunder i microbølgeovn ved svag effekt, eller et par minutter over vandbad) Lad husblassen køle lidt af før den røres i saftblandingen.

Fyld de udhulede appelsiner med saften og stil dem i køleskabet.

Ved serveringen deles appelsinerne i både med en meget skarp kniv, som dyppes i kogende vand.


Tips: Det er ikke vanskeligt at arbejde med husblas. Man skal blot huske ikke at give den et temperaturchok ved f.eks. at komme varm husblas i kold vædske, da husblassen så vil størkne øjeblikkeligt ved berøring med den kolde vædske og derfor danne tråde eller trevler.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar