Det var tidligere almindeligt/moderne at lave retter i randform med fyld i midten. Også ganske praktisk! Nutildags vil de fleste sikkert foretrække at lave randen som små portionsanretninger med rejerne pænt "draperet" og en skive citron til.
4½ blade husblas, 2 modne avocadoer, saft af 1 citron, 2½ dl ymer, 200 g kalorielet mayonnaise, 1 lille tsk salt, lidt groftkværnet peber, ½ tsk paprika, 200 kogte, pillede rejer
Husblassen lægges i blød i koldt vand.
Avocadoerne flækkes og kødet tages ud med en ske.
Avocadoerne blendes med citronsaften.
Ymer og mayonnaise røres i, og der smages til med krydderierne.
Husblassen smeltes og røres i.
Hældes i en randform, og afkøles i køleskab mindst 2 timer før servering.
Ved anretning vendes randen ud på et fad, og rejerne fyldes .
Brød serveres til.
Smagte kun af maionnaise
SvarSlet