Avocadorand med rejer

Denne opskrift fandt jeg på et løst ark papir i en af mors opskriftsbøger. Den er ikke skrevet med hendes håndskrift, så jeg vil antage at det er en ret, hun har fået serveret et sted og syntes godt om.


Det var tidligere almindeligt/moderne at lave retter i randform med fyld i midten. Også ganske praktisk! Nutildags vil de fleste sikkert foretrække at lave randen som små portionsanretninger med rejerne pænt "draperet" og en skive citron til.

4½ blade husblas, 2 modne avocadoer, saft af 1 citron, 2½ dl ymer, 200 g kalorielet mayonnaise, 1 lille tsk salt, lidt groftkværnet peber, ½ tsk paprika, 200 kogte, pillede rejer

Husblassen lægges i blød i koldt vand.
Avocadoerne flækkes og kødet tages ud med en ske.
Avocadoerne blendes med citronsaften.
Ymer og mayonnaise røres i, og der smages til med krydderierne.
Husblassen smeltes og røres i.
Hældes i en randform, og afkøles i køleskab mindst 2 timer før servering.
Ved anretning vendes randen ud på et fad, og rejerne fyldes .

Brød serveres til.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar