Sønderjydske pebernødder har egentlig kun udseendet tilfælles med andre pebernødder. Man kan undre over navnet, for de indeholder ikke peber. Til gengæld smager de rigtig dejligt.
200 g hvedemel, 150 g kartoffelmel, 125 g smør, 2 spsk fløde, ½ tsk hjortetaksalt, 125 g lys farin, 1 æg, reven skal af 1 citron.
Hjortetaksalt blandes i hvedemelet, som sigtes ud på bordet og blandes med kartoffelmelet.
I en fordybning tilsættes den revne citronskal, æg, fløde og farin.
Æltes sammen og pakkes ind. Hviler i køleskabet.
Trilles i fingertykke stænger.
Skæres i små stykker, som bages ca. 10 minutter ved 170 grader.
Relaterede opskrifter:
Sønderjydske fedtnødder
Mørke pebernødder
Lyse pebernødder
Ingen kommentarer:
Send en kommentar