Avocadofromage

Avocadofromage - her pyntet med lidt hakkede pistacienødder
Med sin grønne farve er avocadofromage smuk og anderledes - måske en ide til fastelavn eller halloween?


Avocadofromage udmærker sig ved, at den kan tilberedes med skummetmælk, ligesom sukkeret kan erstattes med sødemiddel, hvilket gør den velegnet til forskellige former for diæter.


En nem, billig og hurtig dessert, der laves i forvejen. Til en festlig lejlighed kan der serveres syltet frugt, karamel, chokolade (gerne i smukke figurer), vafler, småkager eller lignende og måske lidt flødeskum til efter anledning, årstid og smag.


2 modne avocadoer, korn af ½ stang vanilje (eller tilsvarende mængder vaniljesukker eller - essens), 2 dl mælk, ca, 3 spsk sukker eller tilsvarende mængde flydende sødestof, 2 bægre pasteuriserede æggehvider, 6 blade husblas.

Husblas lægges i blød i koldt vand.
Avocadoerne halveres, og kødet tages ud med en spiseske.
Blendes sammen med mælk, vanilje og sukker.
Husblas tages op, og vandet knuges af. Smeltes enten ved få sekunder i microbølgeoven eller ved at tilsætte lidt kogende vand. Lad den køle lidt (men skal stadig være flydende) og rør den forsigtigt i avocadocremen.
Æggehviderne piskes stive.
Lidt af æggehviderne røres forsigtigt i avocadocremen.
Resten af æggehviderne vendes forsigtigt i, f.eks. med en fadskraber.
Kommes i en skål eller portionsforme (serveringsegnede) og køles nogle timer.


Andre dessertopskrifter med avocado:


Avocadocreme 




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar