Kagecreme

Kagecreme bruges til desserter, lagkager, cremeboller (faselavnsboller) og lignende. Den er nem og hurtig at lave; men skal den bruges kold, kræves selvfølgelig lidt nedkølingstid.

1 æg, 2 spsk sukker, 1½ spsk majsstivelse (f.eks. Maizenamel), 2½ dk mælk, vanilje eller andet smagsstof

Æg og sukker piskes grundigt sammen i en tykbundet gryde.
Mel røres i.
Mælken tilsættes.
Hvis det valgte smagsstof er vanilje, kan en stang, hvor kornene er fjernet, kommes ved. Det er en snild måde at udnytte vaniljestænger efter kornene er fjernet.
Cremen bringes i kog under konstant omrøring.

Cremen hældes op i en skål. Evt. vaniljestang fjernes.

Hvis der ikke er kogt en vaniljestang med, tilsættes smagsstof efter ønske, f.eks. vanilje, rom (essens), mandelessens, madeira.

For at cremen ikke skal trække skind under afkøling kan man enten drysse ganske lidt sukker på toppen eller lægge plastikfolie (Ikke alufolie, da der er æg i!) direkte på overfladen.


Relaterede opskrifter:

Fyldte fastelavnsboller

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar