Avocadosuppe

Avocadosuppe
Avocadosuppe er en rigtig klassiker fra 1970'erne. Dengang var meget nyt, for flytrafikken havde taget far og nye produkter blev tilgængelige i butikkerne. Vin var også blevet mere udbredt, og der blev eksperimenteret. Avocadosuppen er et typisk eksempel. Det er en hurtig og nem forret, som kan serveres varm med lidt ristet brød til ( og gerne samme hvidvin, som er kommet i suppen.) Den smager ligeså godt kold som varm  og er derfor en dejlig frokostret på en varm sommerdag. 


3 faste, modne avocadoer, 4 dl (hønse) bouillon (gerne fra terning), 2½ dl fløde, et par glas tør hvidvin, 1 stor kop god youghurt, ca. 2 tsk citronsaft, salt, hvid peber.

Bring bouillonen i kog i en gryde.
Imens deles avocadoerne og skrællen fjernes. Skær nogle pæne, tynde skiver til pynt.
Skær resten i små tern.
Kom avocadoerne og citronsaften i gryden og lad koge med et par minutter.
Tilsæt fløde, youghurt og noget af hvidvinen.
Blend det.
Smag til med salt, hvidvin og hvid peber.

Bemærk: Den færdige suppe skal  smages omhyggeligt til. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar