Nøddepaneret kyllingebryst

Nøddepaneret kylingebryst med rosenkålsmos samt grov æble-appelsinsalat.
I strid med ernæringseksperters gode råd har jeg hældt stegesmørret over kartoflerne.
Rosenkål og nødder smager altid dejligt sammen, så da jeg havde planlagt en skøn omgang rosenkålsmos til aften, valgte jeg at panere et kyllingebryst med hasselnødder til.


1 kyllingebryst uden skind per person, 1 æg, ca. 1 spsk hvedemel per kyllingefilet, lige dele hasselnødder og rasp. Desuden smør til stegning.


Pisk ægget sammen med en gaffel. Hak nødderne og bland dem med raspen.
Vend kyllingebrysterne i melet, og ryst overskydende mel af.
Vend kyllingebrysterne i ægget og dernæst i nødde/rasp blandingen.
Varm en pande op og kom godt med smør på.

Når smørret er gyldenbrunt og har bruset af, lægges kyllingebrysterne på og brunes på den ene side, så de danner en sprød, gylden skorpe. Vend dem derefter og lad dem brune lidt på den anden side.
Dæmo lidt for varmen og lad dem stege ved jævn varme.
Vend tilsidst og lad dem stege førdige på den anden side.
Er der tvivl, så brug et stegetermometer: Kylling skal gennemsteges, men uden at blive tør.

Til menuen vist ovenfor har jeg vasket og snittet et æble, filleteret en appelsin, presset saften fra resten af appelsinen ud over og garneret med lidt valnødder.

Relaterede opskrifter:

Rosenkålsmos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar