Panering

Hvordan undgår man at paneringen falder af?
Emnet, der skal paneres, vendes først omhyggeligt i mel, så det dækker overalt. Ryst overskydende mel af. Det binder paneringen.
Dernæst vendes emnet i sammenpisket æg, så det dækker overalt, og straks derefter i rasp.
Lad det gerne ligge at trække lidt før stegningen.
Varm panden op og kom rigeligt smør på. Lad det bruse op. Når det kun knapt skummer længere og har fået en fin, gylden - ikke branket- farve, er den rette temperatur nået.
Læg emnet på, og lad den ene side brune til den bliver sprød.
Vend dernæst emnet og dæmp varmen lidt. Det skal stadig stege omkring emnet.
Hvis temperaturen bliver for lav, suger paneringen tedtstoffet til sig, og det får en fedtet/klistret konsistens, som absout ikke er appetitlig. Bliver det for mørkt, bliver det branket og mister derved den fine smag.
Lad det stege færdigt på dennne side, vend igen, og lad også stege færdig på den anden side.
Det lyder måske lidt kompliceret; men det bliver hurtigt ren rutine.

 Bemærk i øvrigt at en hyppig årsag til at panering falder af er, at maden er blevet overstegt, så den tørrer ind og simpelthen fylder mindre.

Relaterede opskrifter:


Koteletter med vinterrødder
Nøddepaneret kyllingebryst



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar