Kræblinger

Kræblinger minder meget om Berliner Pfannkuchen. Mor lavede dem af og til på en mørk vinterdag til at skabe lidt hygge.

500 g hvedemel, 4 æg, 125 g smør, 2 spsk sukker, 1½ dl mælk, 25 g gær

Udblødte, stenfri svedsker til fyld

Mælken lunes og tages fra varmen.
Æg, smør og sukker røres i.
Melet æltes i.

Hæver tildækket ca. 1 time.

Dejen rulles ud i knapt en cm tykkelse.
Udstikkes med f.eks. et stort glas.

Læg en udblødt svedske på halvdelelen af de udstukne dejstykker.
Læg et andet dejstykke over og tryk den fast i kanten, evt. med en gaffel.
Lad kræblingerne hvile lidt før de koges i fedt, neutral olie eller palmin.

Drys evt. med sukker før servering.

Kræblinger spises helst lune.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar