Græskarsuppe

I oktober er der billige græskar. Af uransagelige grunde bliver de solgt til dekoration som "halloween-græskar"; men der er faktisk tale om en af de allerbedste græskartyper til madlavning.  En af mine favoritter er græskarsuppe. Det er dejlig og billig mad på en kold efterårsdag. Her er "dagens suppe", som kan serveres som forret med noget godt brød og græsk/tyrkisk youghurt til.


Er man ikke til stærkt krydret mad, reduceres mængden af chili og ingefær.
Er det ikke muligt at skaffe frisk citrongræs kan citronsaft anvendes i stedet, selvom det er lidt mindre aromatisk.

1 græskar, 3 gulerødder, 3 persillerødder, lidt porretop eller et stort løg, 2 chilier, 4 fed hvidløg, 1 stykke frisk ingefær, 3-4 stilke citrongræs, 1 kanelstang, 6-8 hele nelliker, 1 tsk sorte peberkorn, salt, hønsebouillon (evt. som terning), citronsaft.

Græskar vaskes. Stilken skæres fra. Halveres. Indmad tages ud med en ske (kærnerne kan tages fra "trådene og tørres til brug i bagværk, ristet som snack eller som drys på salat mv.) Skæres i store Græskar behøver ikke skrælles.
Gulerødder og persillerødder skrabes, deles i store stykker.
Porretop skæres i grove store stykker. Evt. løg pilles og deles i kvarte.
Hvidløg pilles og trykkes lidt med den flade side af en kniv.
Ingefær skrælles og deles i mindre stykker.
Citrongræs deles i mindre stykker.

Alle ingredienser undtagen citronsaft kommes i en stor suppegryde. Vand tilsættes, så det knapt dækker.
Koges op og simrer til alle grønsager er møre.
Kanelstangen fjernes.
Blendes (nemmest med en stavblender)
Smages til med salt, peber og citronsaft.



Samlet arbejdstid: ca. 20 minutter.


Tips: Rester af suppen kan koges lidt ind og bruges som sovs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar