Jødekager

Mon ikke jødekager er de fleste børns favoritter? Ikke blot smagsmæssigt; men de er også ideelle til de små at hjælpe med ved småkagebagningen. Og så findes der jo en bunke udstiksfigurer, som f.eks. julemand, juletræ, stjerne mv. til at gøre dem endnu mere spændende for de små,


Jødekager kan laves med mandler eller med kanelsukker - eller begge dele. Børnene foretrækker normalt kanelsukkeret - evt. med mandelsplinter til at lave øjne mv. på figurerne.

625 g mel, 375 g smør, 250 g sukker, 1 knsp. hjortetaksalt, 2 æg.
Æggehvide og kanelsukker, evt. mandler til pynt.

Dejen laves som en mørdej (se grundopskrifter) og afkøles.

Rulles tyndt ud og udstikkes med et glas eller en udstikker.
Figurerne lægges på en smurt plade, pensles med æg og drysses med kanelsukker.

Bages ved 190 grader til de er lysebrune.
Tages straks af pladen og afkøles.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar