Solbærtærte

½ portion mørdej (Se grundopskrifter), 150 g friske eller frosne solbær, 1 dl sukker, 1 spsk majsstivelse eller kartoffelmel, ½ tsk kanel, ½ dl rasp

Mørdejen trilles ud i ca ½ sm tykkelse.
Lægges i smurt tærteform  Kanten trykkes med fingrene, så den danner et pænt mønster.
Rasp fordeles over bunden.
Solbærrene fordeles over i et jævnt lag.
Sukker, majsstivelse og kanel blandes og drysses over.

Bages ca. 20 minutter ved 200 grader.
Vær opmærksom på at formens materiale er afgørende for bagetiden.

Umiddelbart efter kagen tages ud af ovnen glattes fyldet, f.eks. med bagsiden af en ske.
Kanel kan erstattes af vanilje.

Kan serveres lun; men er bedst kold - evt. med koldt flødeskum til.

Solbær kan erstattes med andre bær, f.eks. brombær, hindbær, jordbær, udstenede kirsebær eller blåbær.

Ernæringstips:
Solbær er supersunde, da de indeholder et farvestof, som menes at have en forebyggende effekt mod cancer. Hertil kommer det ekstremt høje vitaminindhold, ligesom de indeholder en del pectin, som i nogen grad hindrer optagelsen af fedtstof i cellerne og dermed hjælpe lidt på den slanke linje.
Farvestoffet findes også i f.eks. blåbær, kirsebær og brombær; men ingen af disse bær har tilbærmelsesvis samme høje vitaminindhold.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar