Pastinakbøffer

Pastinakbøffer
Pastinakbøffer kan bruges som hovedingrediens i en vegetarmenu eller som tilbehør. Når de som herunder er anvendt som tilbehør, burde de dog nok være lavet væsentligt mindre, måske 12 af samme portion.
Kyllingeoverlår, pastinakbøf,
gulerødder bonne femme samt kartofler og skysovs. 

4-5 pastinakker, 2 små løg, ca. 1 spsk fintklippet porretop eller purløg, ca, 1 dl. hvedemel, 2 spsk smør, 1 dl mælk, salt, peber, rasp.

Pastinakker skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i ganske lidt vand.
Løg pilles og hakkes.
Smør smeltes i en lille gryde.
De hakkede løg koges klare i smørret.
Imens hældes det meste af vandet fra pastinakker, som moses groft, f.eks med en gaffel.
Hvedemel tilsættes løgene under omrøring. Dernæst tilsættes mælken under kraftig omrøring.
De moste pastinakker samt snittet porrtop tilsættes under kraftig omrøring. Det skal være en meget tyk dej/opbagning. Smages til med salt og pe´ber og stilles til afkøling.
Rasp iblandet lidt salt kommes på en tallerken.
Pastinakdejen formes til kuler, som vendes i raspen. Raspen skal være trykket godt ind i dejen.
Trykkes flade og lægges på f.eks. bagepapir på et bræt eller fad.

Hviler et par timer på køl, og steges i brunet smør på panden.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar