Ovnstegte kyllingelår

Ovenstegte kyllingelår - her krydret med provence krydderi
Der er vel knapt noget nemmere end at komme nogle kyllingelår i ovnen, hvor de passer sig selv. De kan krydres efter behag, og der er næsten ingen grænser for hvilket tilbehør, man kan vælge. 


6 kyllingeoverlår, 1 dl vand, salt, lidt olivenolie, 1 spsk tørret provence krydderblanding.

Kyllingelårene lægges på et smurt ovenfast fad.
Salt drysses over.
Olivenolie drisles over.
Provence krydderi strøes over.  vand hældes ved for at undgå udtørring. Så er der også noget til sovs.

Langtidssteges 2 timer ved 125 grader.
Vædsken hældes fra til skysovs,
Steges videre få minutter ved høj temperatur for at sikre sprødt skind.
Lad hvile og køle lidt af, mens skysovsen tilberedes.


I en hurtigere udgaave steges 45 minutter ved 200 grader.

Ovnstegt kyllingelår - her med skysovs, kartofler, gulerødder bonne femme samt pastinakbøf

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar