Ovnstegte kartofler

Ovnstegte kartofler, pastinak-souffle, kotelet og salat
Det er en god ide at koge rigeligt med kartofler, for der er så utroligt mange måder at tilberede kartofler fra dagen før på. En af mine favoritter, som kan anvendes til næsten alt -dog måske især stegeretter, er ovnbagte kartofler.
I øvrigt er ovnstegte kartofler (skåret ud i både) også dejlige som snacks, gerne med en lækker dip-sovs til.

En rest kogte kartofler, lidt olie, salt, krydderurter (F.eks. Provence-krydderi, timian, rosmarin, kommen er alle gode muligheder)


Kartoflerne skæres i skiver eller både og lægges i et ildfast fad. Lidt olie dryppes på og dernæst salt og evt. krydderier. Bages i ovnen ved 200 grader til kartoflerne har fået en let sprød, gylden overflade.

2 kommentarer:

 1. Hos os er det IKKE en god ide at koge ekstra, specielt ikke, hvis vi regner med, at de skal bruges dagen efter. Jeg kan simpelthen ikke lade dem være :-) hvor andre nok ville tahe en hånd-delle, springer jeg på kogte kartofler :-)
  men helt sikkert... ovnstegte kartofler smager dejligt..
  Kan du have en god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. God week-end til dig også :-)
   Jeg skrev rigeligt, hvilket er et relativt begreb *lol*, for jeg er også selv slem til at snuppe kartoflerne. Om ikke andet så til frokost på en god rugbrødsmad, enten bare med salt, peber og (pur)løg, eller med et par skiver spegepølse eller en marineret eller speget sildefilet på.
   Og nu hvor de nye kartofler er ved at være der er jeg alvorligt bange for at der også smutter nogle ned som natmad.
   Kartofler kan man aldrig få for mange af ;)

   Slet