Dagligt franskbrød

Nybagt, og til afkøling på risten.
 Som de fleste kan jeg også lide franskbrød.
Det brød, jeg oftest bager, indeholder grahamsmel for at få fibre med og fordi, jeg synes det giver lidt mere smag og en bedre krumme.
150 g grahamsmel, 250 g alm. hvedemel, 2 3/4 dl lunken vædske (vand eller mælk), 1 spsk fedtstof (smør eller olie), 1 tsk salt, 1 spsk sukker, ½ pakke gær.

Hvis der anvendes smør, smeltes det over svag varme.
Gær, fedtstof, sukker og salt opløses i vædsken.
Mel æltes i.

Stilles til hævning mindst 45 minutter (helst en time) overdækket på et lunt sted.

Har man en brødbagemaskine, kommes alle delene i, og maskinen startes på ælteprogrammet. Følg maskinens instruktioner.

Dejen kommes i en smurt bageform og bages 25 minutter ved 190 grader.
Kontroller om brødet er gennembagt, og giv det evt. lidt ekstra tid.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar