Sneboller

På en kold vinterdag er det godt med lidt lunt. De fleste kender æbleskiver - ofte bare købt i supermarkedet til at varme i ovnen; men intet overgår det hjemmegjorte.  Mor havde et stort udvalg som kræblinger, æbleskiver,  resteretter som f.eks. klatkager. Men en ting, hun aldrig lavede, er sneboller. Dem laver jeg til gengæld jævnligt. Det er nok også både den hurtigste og den nemmeste form og kræver ikke specielt udstyr som æbleskivepande, vaffeljern eller lignende - kun en gryde. Og armkræfter eller en god håndmixer.

2 dl vand, 100 g smør, 100 g mel, 4 æg
Flormelis til at sigte over.

Mel sigtes, så der ikke er klumper i.
Vand og smør bringes i kog og tages fra varmen.
Alt melet kommes i på een gang. Der røres grundigt til der er en jævn dej.
Æg røres i et ad gangen.

En neutral olie eller palmin varmes op i en gryde.
Dejen kommes i med en barneske eller frokostske. Forsøg at lave pæne, runde boller.
De hæver meget til at begynde med.
Koges, til de er fint lysebrune og kan holde formen, når de tages op.
Pas på at olien ikke er for varm, så bollerne revner efter at have dannet skorpe.

Bollerne lægges på fedtsugende papir.
Flormelis sigtes over før servering.

Sneboller serveres lune. Der kan serveres syltetøj til.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar