Denne opskrift er egentlig fra et australsk madblad; men forhåbentlig kommer jeg ikke i ophavsretsproblemer ved at have den med her på dansk. Retten er til 4 personer.
24 tigerrejer (afskallede - gerne med halen på, som de også oftest forhandles) , 4 knuste hvidløgsfed, 2 tsk finthakket frisk koriander, 1 finthakket chili, ½ dl limejuice, 1 lille tsk sukker, ca. 3/4 kg bok-choy, 4 løg, 2 tsk sød chili-sovs.
Lidt olie til stegning.
Krydrede ris af ca. 3 dl jasminris, et par spsk. finthakket, frisk koriander, 1 spsk finthakket, frisk mynte, 1 spsk finthakket frisk persille, 1 tsk fintrevet limeskal.
Start med at sætte over at koge i rigeligt vand.
Tigerrejerne, hvidløg, koriander, chili, limejuice og sukker blandes og steges lidt ad gangen i lidt olie på en meget varm pande eller i en wok. De skal blot skifte farve.
Kom lidt ekstra olie på panden, og steg bok-choy og løg i portioner indtil det er mørt. Tilsæt rejerne, så de bliver varmet op igen.
Tag risene op af vandet og si dem. Bland krydderurterne i risene.
Server f.eks. i portionsanretninger som på billedet (risene er nederst, rejer stablet, og tilsidst bok-choy arrangeret på siden)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar