Fastekringler

25 g smør, 1 3/4 dl mælk (eller vand), 15 g gær, ½ tsk salt, ½ tsk sukker, 250 g mel

Æg til pensling

Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
Tilsæt vædsken og varm den med.  Den skal kun være håndvarm (max. 40 grader).
Rør gæren ud i vædsken og tilsæt salt og sukker.
Rør mel i lidt ad gangen, og ælt tilsidst til en smidig dej.

Læg dejen til hævning mindst en halv time under et fugtigt klæde på et lunt sted.

Ælt dejen let igen.
Del dejen i 12 lige store dele.
Rul hver del til en en tynd "pølse" og form dem til kringler.

Sættes på en smurt bageplade og efterhæver tildækket mindst 15 minutter.

Pisk et æg sammen, og pensl kringlerne omhyggeligt.

Bages ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.

Fastekringler kan spises varme, men bliver også ofte spist kolde med smør.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar