Æblemos

Ingredienser til æblemos - samt en lille skål æblemos.
Æbler fås ofte på tilbud i store mængder, som nemt kan være for meget i en lille husholdning. Jeg benytter mig næsten altid af det, og koger så en portion neutral æblemos. 
En neutral æblemos kan holde sig en uges tid i køleskabet og et par måneder i fryseren.
Æblemos kan bruges på utallige måder, f.eks. til en hurtig dessert, hvor den smages til med sukker og smagsstof som f.eks. vanilje, kanel, rom eller ligenende - alt efter anvendelsen. Æblemos kan også bruges i en gryderet eller sovs, som tilbehør f.eks. smagt til med lidt peberrod.


Æbler, lidt vand, citronsaft

Æblerne skrælles og deles i kvarte.
Kærnehuset fjernes, og æblerne deles i mindre stykker.
Kommes i en kasserolle med saft af en halv citron samt en anelse vand.

Bringes i kog og småsimrer under tætsluttende låg til æblestykkerne er møre.
Pureres/blendes (en stavmixer er god her).
Kommes i en egnet beholder til opbevaring.

Relaterede opskrifter:
Stegte sild i eddike 
Heksesne
Æblefromage
Fyldte fastelavnsboller

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar