Korendekage

375 g mel, 250 g smør, 250 g sukker, 2 æg, 1 dl mælk, 1 tsk bagepulver, ½ tsk stødt kardemomme, 100 g korender, Ca. 50 g tesukker


Sukker og smør røres blødt. 
Kardemomme og bagepulver røres i melet, som sigtes.
Ca 3/4 af melet røres i skiftevis med æggene.
Korender gnides i det resterende mel og røres i.
Mælken røres i.


Kommes i smurt bradepande.
Tesukker strøes over.
Bages ca. 30-40 minutter ved 180 grader.

3 kommentarer:

  1. Afprøvede opskriften, men udskiftede tesukker med almindelig strøsukker, da tesukker ikke kunne fås her, hvor jeg bor. Alt virkede fint, men da der var gået 30 minutter ved 180 grader i ovnen, skyndte jeg mig at tage kagen ud, da den begyndte at lugte lidt brændt og var noget mørkere i farven end den, min mor plejede at bage. Den skulle I HVERT FALD IKKE have 40 minutter! Tvært imod - ved 20 minutter vil jeg begynde at kigge til den næste gang. Dette synes jeg, andre skal vide, INDEN de putter denne velsmagende kage i ovnen, for den er værd at bage...

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
    2. Almindeligt sukker er for finkornet og smelter derfor og branker. Tesukker forhandles også under navne som perlesukker eller krystalsukker.

      Slet